Utrecht

Utrecht

Alle academische opleidingen van de faculteit geneeskunde van de Universiteit Utrecht en de medisch onder- steunende en verpleegkundige opleidingen van het UMC Utrecht zijn samengegaan in één organisatie: de directie Onderwijs en Opleidingen. Al deze opleidingen zijn gehuisvest in het A.A. Hijmans van den Berghgebouw. Hierdoor is een structurele multidisciplinaire samenwerking tussen de opleidingen mogelijk.

Het HvdB-gebouw.
Zodra je het Hijmans van den Berghgebouw binnengaat, stap je in een andere wereld: enorme glazen lichtkokers met daarin van de ene naar de andere kant grote knalrode trappen, limoen- en appelgroene vloeren, strak vormgegeven glimmende zwarte balies, zwarte ‘lounge’ fauteuils, ruime gangen en vooral veel licht. Overal is het licht door de vele grote ramen en lichtkokers. Architect Erick van Egeraat ontwierp het gebouw.

Voorzieningen.
De voorzieningen voor de studenten zijn modern. In het Studielandschap kunnen studenten terecht voor hun zelfstudie. Er staat een groot aantal computers uitgerust met moderne technologie en er zijn mogelijkheden om met elkaar te overleggen. Het Klinisch VaardigheidsOnderwijs waar geneeskundestudenten hun medisch-technische vaardigheden leren en oefenen, is uitgerust volgens de modernste normen.

Alle voorzieningen in het Hijmans van den Berghgebouw zijn bedoeld om onderwijs te volgen of te studeren.

Student in het studielandschapStudielandschap.

Het Studielandschap is over twee verdiepingen verdeeld. Cursisten en studenten kunnen hier studeren, met of zonder gebruik van één van de 160 pc’s. In het Studielandschap is ruimte om te overleggen, presentaties voor te bereiden en naslagwerken te raadplegen.

Klinisch VaardigheidsOnderwijs.

Veel cursisten en studenten moeten ook vaardigheden opdoen in bijvoorbeeld bloedprikken, lichamelijk onderzoeken, opereren en reanimeren. Zij doen dit in de onderwijsruimten van het Klinisch VaardigheidsOnderwijs.

Voor dit vaardigheidonderwijs zijn in het gebouw:
negen vierbedspraktijklokalen,
twee achtbedspraktijklokalen,
reanimatielokaal,
operatiekamer praktijklokaal,
intensive care lokaal,
twee spreekkamers met videoverbinding naar theorielokalen.

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De verloskundige-in.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Utrecht
Lundlaan 6
3584EA Utrecht

+31 (0)88 7555605

Deel deze pagina

Utrecht img